Platgespöld Streektaalfestival

Het jubileum van Plat Gespöld komt eraan!

Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) hecht veel waarde aan het behouden van de streektaal, en muziek blijkt hiervoor een uitstekend middel te zijn. Daarom organiseren ECAL en DRU Industriepark op zondag 26 november voor de tiende keer het dialectfestival Plat Gespöld, een jaarlijks eerbetoon aan streektaalmuziek in Achterhoek en Liemers. Er zijn nog tickets beschikbaar!

Tijdens het festival krijgt het publiek de gelegenheid om uit drie genomineerde artiesten een winnaar te kiezen. De gelukkige ontvangt de Gelderse Kleiroze, de prijs voor het beste streektaallied van het seizoen 2022-2023. De genomineerden zijn: ‘Deerne Claudia’ van Eric Heutinck, ‘Louïse uut Gies’ van Paul Mulder en ‘Gemaskerd’ van Timo van de Sande, die vorig jaar nog opkomend talent was.

Naast de doorgewinterde artiesten krijgt ook jong talent weer een podium. Fien Snelting uit Megchelen en Christian Kuitert uit Enschede treden op met speciaal voor deze gelegenheid geschreven dialectnummers, begeleid door Kevin Raayman van de Boetners. Bovendien laten Fien en Christian iets horen uit hun reguliere repertoire.

Hans Keuper neemt een groot deel van het programma voor zijn rekening tijdens deze jubileumeditie. Als bekend leadzanger van Boh Foi Toch en begenadigd verteller presenteert hij solo en brengt zowel bekende als nieuwe nummers ten gehore, veelal in zijn geliefde moderspraoke, ’t Dinxpers.

De presentatie van het festival is opnieuw in handen van Laura van Kaam, voormalig winnares van The Voice Kids (2013). Aan het einde van de middag zal Kevin Raayman, winnaar van de Gelderse Kleiroze 2022, de prijs uitreiken aan de nieuwe winnaar.

Kaarten voor Plat Gespöld op zondag 26 november, van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur, zijn verkrijgbaar voor €12,50 via: [insert ticketlink]

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de LTNS nieuwsbrief door de onderstaande gegevens in te vullen.

* vereist